fredag 24 juni 2011

Uppstart

Fy tusan vad skönt att vara igång med träningen igen. Det har blivit mjukstart med mest korta lätta pass men ganska ofta, 2 eller 3 per dag. Hälsenor och knän sved till lite igår men det känns bra igen idag. Imorse blev det ett tidigt långpass i skogen, en otroligt bra start på dagen. Jag sprang förbi källan i Nackareservatet och drack lite vatten. Vattnet som kommer ut ur sandåsen är alltid kallt och friskt och där brukar ofta stå ett gäng äldre personer med dunkar för att fylla på för eget bruk. Idag frågade jag en gubbe som kom dit efter mig med en stor dunk varför han besvärade sig med att släpa hem vatten från skogen när det fanns gratis i kranen hemma. Fick en lång konspirationsteori uppläst för mig om hur staten preparerade vattnet med mediciner för att stävja befolkningen. Det skulle tydligen bli revolution direkt om alla bara lät bli kranvattnet.

Alla är vi olika.

lördag 18 juni 2011

Vuxenpoäng och livet går vidare

Jag funderade först på att lägga ut min MTB till försäljning här på bloggen, då försäljningen av stuff faktiskt går väldigt bra här. Sen kom jag på att jag kanske skulle skriva ett riktigt inlägg istället, varför jag inte bloggat om träning på länge och va fan jag håller på med.
Sammanfattningsvis så har senaste tiden bestått i stora beslut om stora frågor och många vuxenpoäng. Följande saker har hänt.

Jag/vi har gift oss. Förklaring: Det var dax. Hon sa ja.

Jag/vi har köpt hus ute i obygden. Förklaring: Huset var rött. Jag behöver lugn och ro. Love behöver växa upp i skogen. Det är kul att hugga ved. Vi behöver bli självförsörjande på mat. Om man cykelpendlar 10 mil om dan får man mycket gratis träning. Jag är trött på den kungliga hufvudstan.


Jag disputerad igår. Förklaring: Efter veckor av mardrömmar om min opponent och nära konstant skrivande av avhandling och miljarder av papper som skrivits under, skickats, vidmiderats och granskats av kommittéer så var det dax. Var så nervös att jag spydde upp kaffet efter frukosten men höll ihop det bra och svarade på alla frågor om 4-electron reductions, radical-radical interactions och genetiskt modiferade möss. Nu står det "medicine doktor" på visitkortet jag inte har.


Tillökning väntas. Förklaring: Äh, det är det där med blommor och bin ni vet...


Träningen och mycket annat i livet har varit starkt tillbakasatt den sista tiden. Typ 1 eller 2 pass/vecka bara. Formen är usel. Motivationen att träna är dock stark och påminner om ett vilt djur i en för liten bur som måste släppas lös. Innan jag bestämmer något mer konkret mål ska jag bara njuta av att träna ett tag framöver.


Vi ses

onsdag 8 juni 2011

Lägenhet säljes

Efter att ha sålt min laktatmätare är det nu dax att sälja min etagelägenhet på Södermalm. Budgivning pågår redan så det är snabba ryck som gäller. Nära till Eriksdalsbadet, Hammarbybacken och lätt att få tvättid för skitiga träningskläder i tvättstugan. Är du sliten kan du bara öppna dörren och ta en lätt barfotajogg på Eriksdalslundens fina gräsytor. 58m2 boyta och 12m2 biyta för förvaring av cyklar, trainers mm. På en kort uppvärmningsjogg är du på Hammarbyhöjdens IP med allvädersbanor och därintill börjar Nackareservatet med sitt mjuka skonsamma underlag. Behörigt avstånd till Babylons hjärta, Stureplan. www.husmanhagberg.se/objekt/?objectid=OBJ30479_1120482565&source=hemnet

lördag 4 juni 2011

Laktatmätare till salu


Denna fina laktatmätare som andas lite Atlanta-OS 1996, är nu till salu för det facila priset 1000kr. Perfekt för fälttester, mäter laktat i både helblod och plasma. Simpel kapillär blodprovstagning med stick i fingertopp eller örsnibb, lancetter och sterilsprit ingår. Jag har själv validerat den mot "vetenskapliga" metoder och den mäter korrekt i intervallen mellan 2-20 mM. Perfekt julklapp till träningsintresserade nördar eller vem som helst som vill styra upp sin träning med mer eller mindre avancerade tester. Kontakta mig på filip.larsen "snabel a" gih.se (Är tvungen att skriva min mejladress så för att nätrobotar inte ska skicka massa skit till mig men ni fattar nog).