onsdag 29 augusti 2012

måndag 20 augusti 2012

Höstens begivenheter

Det är snart dags för mig att återgå till jobbet igen efter semester/pappaledighetskombon. På pappret är det väl några dagar kvar av sommaren men hösten är på väg med stormsteg. Jag gillar verkligen hösten, man kan känna naturens skiftningar från dag till dag. På vintern och sommaren står det liksom still ganska länge. En bra tid att träna också.

Jag har funderat lite. Hösten bjuder på ett nytt upplägg. En grej är att jag kommer jobba heltid igen. 5 dagar i veckan med fysiskt aktiv arbetspendling till Babylon är ganska mycket mer än 4 dagar. För att få lite mer variation än vad det innebär att alltid cykla kommer jag försöka springa hälften av turerna och cykla hälften. Inte springa hela vägen såklart men 34km blir det tur och retur om jag tar mig till närmsta tågstation. Varannan vecka 3 dagar cykling och 2 dagar med löpning, varannan 2 dagar cykel och 3 dagar löpning. Snitt på ca 22 timmar på de 5 dagarna, 29 mil cykel och 85 km löpning. Om jag inte väljer The Scenic Route ibland, då blir det mer. Sen har jag fritt fram att få in något med lite mer variation på helgerna. Logistiskt ganska problematiskt och löpningen blir tyvärr med ryggsäck om ingen uppfinner en app som kan telegrafera kläder och lunchlåda. Jag ökar alltså lite grann på allt men drar ner på sömnen för att få balans i tillvaron.

fredag 10 augusti 2012

Tvåbarnsfar reser sig ur sjuksängen och vinner triathlon

I måndags vaknade jag och kände mig märkligt pigg och fräsch. Avslutade antibiotikakuren för en dryg vecka sedan men har känt mig lika seg och sömning ändå. Jag har googlat lite kring borrelia och det finns ganska många skräckhistorier om folk som varit sjukskrivna i åratal pga trötthet efter dom haft borrelia och några har varit så trötta att dom blivit rullstolsbundna... Lite skrämmande tanke att ha det så alltid.

Tack och lov är tröttheten alltså som bortblåst sen i måndags och det flyter nu åter nitro i mina vener :-) Jag har firat tillfrisknandet med flera fina pass. I tisdags blev det 16km löpning med varannan km under 4.00/km och varannan lätt. I onsdags körde jag 5x3min på armochbencykeln igen, började på 300 och gick ut på 425w. 5 veckor med väldigt knapp träning har dock satt sina spår i form och slankhet. Om någon vill följa min träning mer noga så loggar jag nu den på www.strava.com, otroligt intressant läsning om metrar, sekunder och pulsslag såklart. Kanske blir just du min första "follower"?

Igår festade jag till det med en sprinttrathlon i Katrineholm. Ville mest testa hur kroppen skulle klara lite hårdare körning men ville ändå bara cruisa genom. Det var lite annorlunda upplägg med en teknisk och smal cykelbana och rejält många ovana förstagångsmotionärer. Jag var 6a ur vattnet, trixade mig upp till 2a plats på cyklingen och fick höra att jag hade 1.25 min upp till ledaren Jeff när jag sprang ut på löpningen. Skönt, då behöver jag inte kriga om ledningen. Men vid varvningen hade avståndet sjunkit till 40 sek och 300m från mål fick jag syn på Jeff och kom ikapp. Ville inte ha någon fajt in på mållinjen så jag idiotaspurtade om direkt och var en 5-10 sek före i mål. Egentligen inget som en herre i min ålder ska syssla med så jag spydde upp lunchens tomatgryta inför chockade Katrineholmsbor. Hördes många "iweuuu" från publiken. Rätt åt dom.















Till min förvåning både äldst och kortast på prispallen. OBS! Kameran lägger på minst 3kg! Nästa gång ska jag klä mig i svart eller randigt på längden. Vita tajta kläder gör mig inte  rättvisa på bild.