lördag 18 juni 2011

Vuxenpoäng och livet går vidare

Jag funderade först på att lägga ut min MTB till försäljning här på bloggen, då försäljningen av stuff faktiskt går väldigt bra här. Sen kom jag på att jag kanske skulle skriva ett riktigt inlägg istället, varför jag inte bloggat om träning på länge och va fan jag håller på med.
Sammanfattningsvis så har senaste tiden bestått i stora beslut om stora frågor och många vuxenpoäng. Följande saker har hänt.

Jag/vi har gift oss. Förklaring: Det var dax. Hon sa ja.

Jag/vi har köpt hus ute i obygden. Förklaring: Huset var rött. Jag behöver lugn och ro. Love behöver växa upp i skogen. Det är kul att hugga ved. Vi behöver bli självförsörjande på mat. Om man cykelpendlar 10 mil om dan får man mycket gratis träning. Jag är trött på den kungliga hufvudstan.


Jag disputerad igår. Förklaring: Efter veckor av mardrömmar om min opponent och nära konstant skrivande av avhandling och miljarder av papper som skrivits under, skickats, vidmiderats och granskats av kommittéer så var det dax. Var så nervös att jag spydde upp kaffet efter frukosten men höll ihop det bra och svarade på alla frågor om 4-electron reductions, radical-radical interactions och genetiskt modiferade möss. Nu står det "medicine doktor" på visitkortet jag inte har.


Tillökning väntas. Förklaring: Äh, det är det där med blommor och bin ni vet...


Träningen och mycket annat i livet har varit starkt tillbakasatt den sista tiden. Typ 1 eller 2 pass/vecka bara. Formen är usel. Motivationen att träna är dock stark och påminner om ett vilt djur i en för liten bur som måste släppas lös. Innan jag bestämmer något mer konkret mål ska jag bara njuta av att träna ett tag framöver.


Vi ses

8 kommentarer:

 1. Varit där, gjort det! Inte disputerat, men gjort sk karriär.

  Nä, det är inte kul att hugga ved, och nä, det är inte ens bra träning. Enbart destruktivt. Du kommer snart att skaffa värmeväxlare. Jag har just kapat och staplat 20 kubikmeter, och bläddrar nyfiket i Vi i villa efter bästa värmesystemet.

  Två små är inte det dubbla arbetet. De små jäklarna alstrar arbete i tiopotens. Jag har tre...

  10 mil pendling luktar bil lång väg. Min drar en liter milen. Ska byta till nåt snålare.

  Det har gått sju år sen jag var i Kalmar och svettades. Nu joggar jag i 5:30-fart och drömmer mig bort till en landsväg i västra Småland.

  Hur snabbt kommer du tillbaka...?

  SvaraRadera
 2. Ola: Tack för kommentarerna. Har kapat mycket ved i mina dagar. Misskötte mig med vilje i lumpen så att jag fick hugga ved som "straff". Meditation in motion eligt mig. Angånde cykelpendling så snackar vi total tidförlust mot samma resa med bil på ca 1.5h per/dag. Sitter mer tid än så på trainern och bränner energi åt kråkorna... Min Prius drar 0.4 l/mil på landsväg om jag blir sjuk eller skadad.

  Alstrar dom arbete i tiopotens??!! Fick rådet att skaffa en till för att dom plötsligt skulle börja leka med, borsta tänderna på och natta varandra... :-)

  //Filip Naiv Larsen

  SvaraRadera
 3. Exakt det där fick jag höra efter barn nr 1. "Det kommer att bli lättare när ni har två". Om jag bara kom ihåg vem det var som sa det skulle jag skicka alla bajsblöjor till vederbörande. Men ok, i en strävan att lotsa en människa till vuxenlivet med fullgod psykisk hälsa får man ändå säga att syskonskap mer eller mindre är en förutsättning. Man vill ju inte alstra ännu en enstörig träningsnarkoman till samhället. (konkurrensen i Kalmar är hård nog)

  SvaraRadera
 4. Det står inget om din disputation på varken GIH:s eller Karolinskas hemsidor. Kan du int' skicka en länk så man kan kolla in dig?

  SvaraRadera
 5. Greven: http://publications.ki.se/jspui/handle/10616/40595

  SvaraRadera
 6. Var fan hittar man obygd inom 10 mils radie från Stockholm? är det ute i skärgår'n då eller?

  SvaraRadera
 7. Det låter som du har ett mycket bra liv...

  Per

  SvaraRadera
 8. Greven: Kan inte berätta det för dig. Har hört att du flyttar ut gränsstenarna för ditt grevskap hela tiden. Vill inte ha nån gränsfejd med dig och dina drängar. Som pacifist skulle jag ändå bara kunna bjuda på hembakat...

  Per: Det duger. För tillfället.

  SvaraRadera