söndag 23 september 2012

Den stora årliga utandningen

Dax att skriva något här kanske. Schemat är späckat för tillfället, både med jobb, extraåtagande, träning, sjuka barn och skörd av odlingarna. Många bra saker på en gång, tur att det inte kan bli för mycket av det goda.

Jag skrev ju om min tänkta träningsplan innan. Cykla dom 114 kilometerna varannan dag och springa till tåget, 35km retur, varannan. Det har gått jättebra tycker jag. Ryggsäcken som jag tvingas släpa på förtar lite av glädjen men jag börjar vänja mig. Sen brukar det alltid bli någon form av störning per vecka som gör att rutinen inte är helt skriven i sten.

Några iakttagelser:
 • Håller man nere farten inledningsvis så går det bra att springa nästan hur mycket som helst. Även med ryggsäck och i tävlingsskor. Farten kommer av sig själv sen.
 • Om man ätit dåligt under dagen och ska cykla hem så kan man få en rejäl energidipp, i löpning klarar man sig nästan alltid från de värsta dipparna. Kan bero på att fettförbränningskapaciteten är högre i löpning...
 • Älgar är stora
 • Det är coolt att springa i morgondimman klockan fem på morgonen och nynna på "Of wolf and man"
 • Jag är hysteriskt rädd för att klä mig för varmt.
 • Åker man pendeln efter att ha sprungit 17 km får man ofta en 4-sätare för sig själv.

Jag har siktet inställt på två tävlingar i höst: Lidingloppet och Vintermarathon. Mest för att hålla igång och inte bara vara en svettig pendlarbonde. LL är väl lite i fara då jag precis åkt på Loves dagisförkylning och bara har 5 dagar på mig att bli frisk. Jag har slagit vad 500 spänn med Flåsmannen att jag ska göra under 2h och att han inte gör under 1.50h. Kan bli dyrt...

4 kommentarer:

 1. Dave: Nä, betalning faller endast ut om man som ensam uppfyller gränsen. Klarar båda sina gränser=0 kr, missar båda=0 kr.

  SvaraRadera
 2. Lycka till imon nu, Larsen! kollar resultaten kontinuerligt. Här nere i K-bda blåser den en ihållande frisk västlig och brädan ligger på takräcket och väntar på att få komma ut och plana.

  SvaraRadera
 3. Filip! På tal om fettförbrb
  http://www.meandmydiabetes.com/2012/08/11/western-states-100-low-carber-wins-ultramarathon-steve-phinney-and-jeff-volek-study/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken. Skulle gärna läsa mer info om denna killen, hans blogg verkar mest vara tävlingsrapporter. Han skriver att han dricker sportdryck och cola på vätskestationerna så han tävlar ju inte på low-carb då men kanske väljer lite kolhydratfattigare kost under träningsperioder som en del andra.

   Radera