onsdag 24 mars 2010

Sweetspot

Min tanke under de närmaste månaderna är att få in så mycket träning som möjligt precis runt min metabola sweetspot/metmax/Ironmanpuls, kalla det vad ni vill. Ingen enorm förändring mot tidigare men tanken är att utesluta svinhårda grispass och bara jobba på att få fin kontinuitet i träningen. Väldigt mycket av intensiteten hamnar då långt från alla trösklar och mjölksyror men relativt nära den intensitet jag kan hålla på en Ironman. Runt 215-240w i cykling, 4.15-4.30/km i löpning och 1.30 hundringar i simningen. Inget pass blir svinjobbigt men jag tror att en 15-20h i veckan på den belastningen blir relativt tufft ändå.

Jag testade lite annorlunda träning i höstas med mer intensitet, mer pulserad träning, mer fokus på att slappna av och ha skoj och mer vila. Något som jag svarade dåligt på, eller rättare sagt blev sämre av. Så tanken nu är att ha ett jämnt men ganska hårt tryck i träningen, ta i och ha tråkigt, med betydligt färre mongopass eftersom det onekligen leder till större behov av vila dagarna efteråt.

I måndags blev det 5x3km i 4.15-tempo med 200 joggvila och igår lite drygt 1.5 timme trainer på 196w med 25min på 215w. Ganska mesiga farter/belastningar men förhoppningen är att kontinuiteten och den totala träningsbelastningen ska ge bra resultat i längden.

Den som tränar får se.

2 kommentarer:

  1. "Comfort zone" är ett bra uttryck på den där farten.

    SvaraRadera
  2. Grymt kul att du börjat skriva igen! När du slutade startade jag en egen blogg, inte lika snabb men ändå...
    Håller tummarna för hawaii och följer dig med spänning.

    Svärd

    SvaraRadera