fredag 23 september 2011

Trälen

Min tekniskt begåvade tjej har nu installerat internet i huset efter att teliagubbarna tagit tre veckor på sig för att dra telefonlina hit vilket möjliggjorde för 2000-talets ankomst. Kanske kan jag vara lite mer frekvent med mina blogguppdateringar nu. Kanske alltså.

6 veckor av långcyklande har förflutit, allt i väldigt lugnt och behagligt tempo. Förra veckan summerade jag till 21 timmars träning, snittpulsen över alla de passen vara 123 bpm. Därutöver spenderade jag ca 24 timmar effektiv tid på lant/trädgårdsbruk och roade mig med att jobba med pulsmätaren på, snittet är 107 bpm. Bondetoppen på aerob sysselsättningar ser ut enligt följande:
* Bända upp rötter/stubbar: 126 bpm
* Vändgräva leråker: 114 bpm (då vänder jag ca 5 kvadratmeter åker per timme)
* Såga ner träd: 108 bpm.Men jag fick låna pappas motorsåg och då snackar vi <100bpm lätt.
* Hugga ved: 102 bpm
En notering är att bända rötter samt såga är klara anaeroba discipliner där man gärna jobbar 10 sek all-out, vila 20 sek, 10 sek all-out osv. Gräva och hugga ved kan man hitta ett finare flow i och jobba aerobt hela vägen.

På måndag ska jag göra ett första test på labbet och se vad dessa 6 veckor av mycken men långsammere träning gjort rent formmässigt, stay tuned. Jag hade allvarlig probelm att suga åt mig träningen de första fyra veckorna men sen vände det och sista veckan har jag känt mig starkare än på mycket länge.

Pendlingskamraterna som jag nämnde tidigare har tydligen gett upp för säsongen. Ett par dagar med regn och ensiffriga plusgrader var väl nog för att dom skulle kissade blod... Jag mötte en av dem på väg hem från jobbet. Det regnade och han hade en fladdrig regnponcho med reflexväst on-top. Frontalytan ökade från 0.7 till 2 kvadratmeter i ett nafs och han lär ta bussen till solen tittar fram igen i maj.

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt funderat på att maila och skälla ut dig något vansinnigt mycket för din uppdateringsfrekvens. Nu slipper jag alltså. Härligt. Välkommen tillbaka. Till 2010-talet.

    SvaraRadera
  2. Bra att du tränar, du såg så vek och ömklig ut på TV4-Sport.

    /Mannen med den fladdriga regnponchon

    SvaraRadera