fredag 10 augusti 2012

Tvåbarnsfar reser sig ur sjuksängen och vinner triathlon

I måndags vaknade jag och kände mig märkligt pigg och fräsch. Avslutade antibiotikakuren för en dryg vecka sedan men har känt mig lika seg och sömning ändå. Jag har googlat lite kring borrelia och det finns ganska många skräckhistorier om folk som varit sjukskrivna i åratal pga trötthet efter dom haft borrelia och några har varit så trötta att dom blivit rullstolsbundna... Lite skrämmande tanke att ha det så alltid.

Tack och lov är tröttheten alltså som bortblåst sen i måndags och det flyter nu åter nitro i mina vener :-) Jag har firat tillfrisknandet med flera fina pass. I tisdags blev det 16km löpning med varannan km under 4.00/km och varannan lätt. I onsdags körde jag 5x3min på armochbencykeln igen, började på 300 och gick ut på 425w. 5 veckor med väldigt knapp träning har dock satt sina spår i form och slankhet. Om någon vill följa min träning mer noga så loggar jag nu den på www.strava.com, otroligt intressant läsning om metrar, sekunder och pulsslag såklart. Kanske blir just du min första "follower"?

Igår festade jag till det med en sprinttrathlon i Katrineholm. Ville mest testa hur kroppen skulle klara lite hårdare körning men ville ändå bara cruisa genom. Det var lite annorlunda upplägg med en teknisk och smal cykelbana och rejält många ovana förstagångsmotionärer. Jag var 6a ur vattnet, trixade mig upp till 2a plats på cyklingen och fick höra att jag hade 1.25 min upp till ledaren Jeff när jag sprang ut på löpningen. Skönt, då behöver jag inte kriga om ledningen. Men vid varvningen hade avståndet sjunkit till 40 sek och 300m från mål fick jag syn på Jeff och kom ikapp. Ville inte ha någon fajt in på mållinjen så jag idiotaspurtade om direkt och var en 5-10 sek före i mål. Egentligen inget som en herre i min ålder ska syssla med så jag spydde upp lunchens tomatgryta inför chockade Katrineholmsbor. Hördes många "iweuuu" från publiken. Rätt åt dom.Till min förvåning både äldst och kortast på prispallen. OBS! Kameran lägger på minst 3kg! Nästa gång ska jag klä mig i svart eller randigt på längden. Vita tajta kläder gör mig inte  rättvisa på bild.

11 kommentarer:

 1. Tjockis! Men du kanske skall prata med någon om det här att du spyr innan du skall fotograferas?

  Stort grattis!

  SvaraRadera
 2. De e häftigt att ha händerna på höften i Katrineholm! Bra lubbat!

  Prefix-Björn

  SvaraRadera
 3. Kalle: Jo precis, det var ångesten att hamna på bild som fick mig att spy :-)
  Prefix-Björn: Många Macahan-fans i Katrineholm ju...

  SvaraRadera
 4. Ännu ett klassiskt exempel på att det går utmärkt att vila sig i form för vissa. Kul för dig/er. Vi andra får kriga vidare och hoppas att det kommer framsteg snart. På lördag vore fint.

  SvaraRadera
 5. Du borde spytt en extra gång med tanke på att du ser lite rultig ut på pallen!

  SvaraRadera
 6. Här skarvar du ju rejält; inom synfältet 300 m från mål och du hinner både komma ifatt och vinna med 5-10 sekunder, kröp möjligen 2:an?
  När det gäller spyan så hade Söderberg varit stolt, han gör ju visserligen samma sak efter varje hård träning och tävling, men han har ju också lyckats göra det på bild i tidningen samtidigt som han med ena handen tackar en kenyans motståndare.
  Tycker du ser fin ut på prispallsbilden, det enda som konfunderar mig är varför du fällt ned nummerlappen just där, skäms du eller vill du inte skrämmas?

  /Basse

  SvaraRadera
 7. Är de vetenskapliga slutsatserna kring nitrater och idrottslig prestationsförmåga (anaerob prestationsförmåga) även överförbart till kortsprint för friidrottare (ie tävling 100-200m 10-20 sek) + träning för detsamma där man drar på sig betydligt mer syra genom att springa serier i dessa distanser. Dvs betydligt kortare och mer explosiva idrotter

  Eller är det waste of time att nitratuppladda inför tävling/träning (genom naturligt intag av t.e.x bladspend + rödbetor i kombination med t.ex kosttillskott med arganine nitrate!?!

  /Nordic Whale

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det tillhör ju konventionell visdom att det skall vara en avtagande marginaleffekt för elitidrottare. Samtidigt är det rätt intressant att Tyson Gay 8 veckor innan OS i London skrev på twitter: "back on creatine... feels great running faster times now" så frågan är om det verkligen är så...

   mvh Nordic Whale

   Radera
 8. Basse: Ok. Det var kanske 400m från mål då. Och det var så mycket snirkliga kurvor att det inte gick att se särskilt långt. Självklart fäller jag ner för att slippa för mycket trånande blickar från Katrineholms hemmafruar. Söderbergs spyende är en klassiker som är svår att mäta sig med...

  Nordic Whale: Det finns inga belägg för att nitrat skulle öka sprintförmågan eller korttidsprestationen men det är inte uteslutet.
  Det har även nyligen kommit några studier som visar att nitrat verkar funka sämre eller inte alls för de som redan är på elitnivå. Inte särskilt märkligt då det verkar vara så med de flesta tillskott (koffein, kreatin etc). Det enda sättet att få reda på om det funkar för just dig är att köra ett standardpass några gånger fram och tillbaka med och utan nitrat. Gärna blindat om möjligt.

  SvaraRadera
 9. kul läsning! är du säker på extrakilona? tycker ni ser tunna ut? däremot verkar man ha tuschat till en enhetlig armposition.

  SvaraRadera