söndag 4 april 2010

Lång fredag och annan påskträning

Det har ju äntligen blivit lite vårväder nu så träningen börjar rulla på så smått. Ett pass som bör nämnas var Lelles och mitt långpass på långfredagen som en hyllning till han som satt hängde på korset. Lite drygt 43km fick jag ihop och då var vi ute i extremt förrädisk snö med knivskare samt ett fält med sprängsten någonstans i mitten. Jag kände mig så pigg att jag la in en fartökning sista milen som gick på en 42-43 minuter utan att vara allt för jobbigt.

En annan grej som bör nämnas är att mina senaste labbtester visar på en successivt sämre och sämre muskulär effektivitet så fort belastningen går över 200w. Tillsammans med en exponentiell kolhydratförbränning när belastningen går över 250w så är det inte helt optimalt ur Ironmansynpunkt. Lite märkligt kan tyckas då min laktattröskel ligger på rätt sida om 300w-strecket. Försöker råda bot på detta med mer träning i just det omårdet (200 +/- 15w) samt lite mer låg kadensiga intervaller i backe. Konceptet är enkelt: I med tyngsta växlen, håll pulsen i zon 4 och stanna i sadeln. Ganska jobbigt på ett märkligt sätt. Det närmsta jag kommer komma ett gym denna säsongen.

Förresten så tänker jag springa Skövde marathon i slutet av april. Inget seriöst men jag ska testa ett nytt och galet kostupplägg som kan vara bra för uthålligheten. Har inga enorma förhoppningar men vill testa det i skarpt läge på någon liten tävling så Skövde passar bra. Återkommer med hur upplägget ser ut.

Imorgon blir det intervaller, ska ta lite mer påskkolhydrater först...

2 kommentarer:

  1. När du bantat bort hjärnan och inte orkar blogga så kan väl Schiffer gästblogga, typ om en vanlig dag..."Vaknar, kör morgonpass: håller andan i badkaret. Bla bla. Kommer hem och äter middag bestående av en halv banan, blir mätt. Tar en whiskey. Gonatt."

    SvaraRadera
  2. haha, mera: "kaffe och snus=gott och mättande till frukost, lunch; en fyra rökig whiskey, middag; blev ingen för jag lyckades packa upp en luftbubbla i hjärnan men nu mår jag bra, eller åtminstone högra halvan av mig..."

    SvaraRadera