tisdag 26 oktober 2010

it's a long way to the top (if you wanna be average)

Ja fy tusan asså. Jag har sagt det förr och säger det igen. Vila aldrig. ALDRIG. Jag vilade 17 dagar i slutet av sommaren pga en bakterieinfektion. Notera det fasansfulla formtappet efter vilan och den sega återgången till normal form när jag börjar träna igen. Nu är det 8 veckor sen jag började träna och jag har fortfarande dryga 10 sekunder upp till normal form. Nedan följer ett diagram på mina kilometertider när jag kör VO2maxintervaller före och efter vilan. I "normal" form räknar jag med att jag gör strax över 3.10/km på den typen av intervaller, är jag i slag ner mot 3.05 och även dåliga dagar under 3.20. Sträckorna är för det mesta 1000m men ibland 800 och ibland 1200. Ibland tid istället för sträcka. Ett typiskt pass är 6x1000m med 3 min vila. Första VO2-passet efter vilan körde jag på 3.52... Linjär och fin uppgång när jag väl drog igång träningen om man vill se det från den ljusa sidan :-)

2 kommentarer:

  1. Nja... Jag tycker kanske att du överdriver vilans effekt och helt missar din pestsmitta.

    Och om jag inte missminner mig så har du även lagt på dig 5-7 kg. Det blir man inte snabbare av.

    Det känns att du behöver underbygga det här inlägget genom att träna upp dig igen, och sen vila (utan sjukdom), hålla samma vikt och då se hur mycket du tappat.

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen det där :) Farten försvinner på en gång men uthålligheten behålls och bonkar gör jag i princip aldrig. Många långsamma muskelfibrer?

    SvaraRadera