onsdag 25 april 2012

Imperiet

Denna veckan är jag på störtbesök i San Diego. Som vanligt när jag befinner mig i det här landet går jag omkring med öppen mun och förbryllas/imponeras av vissa saker. Storleken på hus, bilar och människor är några sådana saker. Hur många treadmills man kan få in i ett gym. Hur många som väljer att powerwalka istället för att springa på dessa treadmills. Hur en dryck som kallas för fruktjuice kan innehålla 21 gram socker/100g. Jag kallar det sirap. Ready to drink, jo visst när man spätt ut den med lika delar vatten.

Mitt liv innehåller vissa regler jag försöker följa. En sådan är att alltid göra ett dödsryck/tempoökning innan jag bryter en intervall/tävling/träning. En annan regel är att alltid ge den minsta sedeln jag har i fickan till uteliggare som tigger pengar. Jag försöker undvika att gå omkring med bara 500ingar alltså eftersom det kan bli dyrt. På vägen ner till hamnen igår var det så många som tiggde pengar att jag fick konstruera en tillägg till den regeln: "ge bort minsta sedeln" gäller inte i kapitalistiska länder.
Igår lunchade jag med en kille som sa att det fanns "treadmill desks" på vissa kontor. Alltså ett löpband som rör sig extremt sakta under skrivbordet, så när man jobbar måste man gå ca 4-5km/dag på en normal arbetsdag. I snitt gick personerna på sådana kontor ner 9kg under de första 16 veckorna. Tänk om personalen på det kontoret skulle byta livsstil med mig i 16 veckor.

Igår sprang jag till ett ställe längre upp vid kusten. Jag sprang fel och var övertygad att jag hamnat långt ute i Nevadaöknen. Utan solskydd eller vatten är det inte bra att springa 3 timmar i solen med grisskär hud.

6 kommentarer:

 1. Hur i helvete kan de gått ner 9 kg på 16 veckor när jag inte gick ner ett gram efter att ha cyklat >5h/dag i 48 dagar under drygt 10 veckor? Börjar raset den elfte veckan?

  Allt jag hade behövt göra var alltså att köpa ett skrivbord och stanna hemma istället för att cykla San Diego-Miami. Fan, min röv hade mått så mkt bättre av det.

  SvaraRadera
 2. Greven: Som vanligt har din kommentar blivit raderad pga sin obscena natur...

  Milonjic: Håller med. Ditt utfall är det mest logiska, fattar inte att någon kan vara i energibalans med tanke på utbudet av mat. Inte blir det bättre längs vägarna heller... De som gick ner måste varit haft en grotesk utgångspunkt där alla förändringar är positiva-

  SvaraRadera
 3. Detta kräver en studie! Jag ser två alternativ:
  1. Det uppenbara. Men det är liksom redan gjort i och med "Supersize me".
  2. Skaffa ett så'nt där rullband till din arbetsstation på labbet. Avbryt experimentet (interventrionsdelen) när du går under BMI 15 och se om du automatiskt går upp de förlorade kilona.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar den här bloggen! Ny favorit. Jag fick leta igenom min sidhistorik för att hitta tillbaka eftersom jag glömt bokmärka.

  SvaraRadera
 5. http://www.youtube.com/watch?v=SVaDxe1HyzI

  SvaraRadera
 6. http://www.youtube.com/watch?v=ODEfxXVLFdo

  SvaraRadera