fredag 13 april 2012

Tre dåliga dagar och en bra

Alla fyra dagarna var bra ur ett större livsperspektiv men tre var dåliga träningsmässigt.

Dålig dag 1: Stressbyggde klart vårt växthus hela dagen. Styva vindar nalkades till kvällen och ville få fast alla skruvar. Skottkärrade några ton grus. Var ganska skändad i ryggen efter det men makade ut min gamla kropp på en timmes s.k. snabbdistans men fick inte någon km under 4 min. La mig i soffan för koma vid åttatiden på kvällen men kom på att jag måste byta till sommardäck på bilen till imorgon. Skippade kvällsmålet och la mig i regnet och skruvade av och på däck.

Dålig dag 2: Cyklade till labbet i regn. Snackade med Dr Mattsson om träning i radiostation P1s program Kropp och själ. Det blev betoning på kropp. Själen är överskattad. Labbade lite, cyklade hemåt i tilltagande regn. Kände mig skum i kroppen och började fundera på om jag kunde förkorta lidandet. Blir blöt. Fryser. Tar upp telefonen, ringer efter Liza. Inget svar. Cyklar 15km till, fryser jättemycket. Ringer. Inget svar. Kommer till Södertälje. Ringer. Inget svar. Är jättehungrig, blöt och kall. Försöker ringa. Fingrarna för kalla, touch-funktionen på telefonen reagerar inte. Cyklar vidare. Kör på glasskärva. Punka fram. Får ej av däcket med de kalla och funktionsodugliga fingrarna. Funderar om jag ska ta cyanidpillret jag alltid har i sadelväskan.

 Nej jag lägger mig i diket och gråter istället. Som vanligt börjar Snow Petrols "Chasing Cars" Spela i huvudet då:

"If I lay here
If I just lay her
Would you lie with me..."
Vill verkligen inte dö till sån smörjig skitmusik.

Tar mig i kragen. Tar fram telefonen. Tungan är fortfarande lite varm. Slickar fram rätt namn i kalendern, slickar på "Ring". Det ringer. Liza svarar! -"Buhuhuhu kom och hämta mig! Jag döööör".
-"Ska bara mata lillen först."
 Jag gör jämfota upphopp i 40 minuter tills hon kommer. Älskar henne för att hon utan anmodan tog med potatisplättar med lingon i en låda till mig.

Dålig dag 3: Vaknar. Har träningsvärk i vaderna av upphoppen. Kläderna blöta från igår. Tänker: Man eller mus. Bestämmer mus. Cykel och blöta kläder in i bilen. Kör Smacktempot ikväll istället.
Jobbar.
Kör till Smacktempot. Benen känns syrliga. Växelvajern har gått av. Har glömt ventilförlängaren hemma. Kan ej pumpa backdäcket. Skit samma. Missar nästan starttiden. Cyklar tempot.
Kör hem.
Spelar Thåström.
Fan fan fan.

Bra dag 1: Vaknar. Är pappaledig. Springer snabbdistans. Det är vår.
Yes yes yes.
Alla kilometer under 4 minuter.

Livet är härligt mina vänner

9 kommentarer:

 1. Kul läsning! :D Men hur springer man snabbdistans när man är föräldraledig? Joggingvagn?

  SvaraRadera
 2. Haaaaaaahahahaha! Fan vad du är rolig! Tack!

  SvaraRadera
 3. Det var ju inte ett helt värdelöst resultat på SMACK:et ändå.

  SvaraRadera
 4. Richard: Antingen joggingvagn eller så brukar jag springa till en stor äng i närheten. Det är ca 800m runt ängen och lillen får sitta i mitten av ängen i vagnen och sova... Så är han inom skrikavstånd. Tyvärr somnar han ytterst sällan i vagnen nuförtiden

  SvaraRadera
 5. Alf: Nej, tror faktiskt watten var rätt höga. Det var krimskramset runtomkring som inte ville sig.

  SvaraRadera
 6. Det här inlägget var skitkul.

  Smack...måste nog vara med någon gång kommande veckorna. Inget träningspass kan mäta sig med när man försöker hålla samma tempo som essen.

  SvaraRadera
 7. Hej Filip!

  Tack för en skön blogg!!

  Jag har läst ditt bok om Pulsträning som är mycket bra men jag har en fråga. Ni pratar ju om 6st pulszoner men i min Garmin pulsklocka kan man bara ha 5. Kan jag ta bort zon 1 och bara lägga in 2-6 istället? Jag tycker det är lättare att köra på zoner istället för slag.

  Mvh
  Daniel

  SvaraRadera
 8. Daniel: Visst kan du det, förutsatt att du kan mata in alla zonernas intervaller manuellt. Alla generella uträkningar av pulszoner som pulsklockorna gör utifrån ålder och/eller endast maxpuls kan ju bli väldigt felvisande

  SvaraRadera
 9. Man ska inte slicka på sin smartphone. Den kan få utslag då.

  SvaraRadera