torsdag 19 juli 2012

Borrelia...

Nu har jag fått svar på mina krämpor. Det var borrelia. Cred till de som gissat rätt i tidigare inlägg. Tydligen kan det ta ett tag innan kroppen utvecklat antikroppar och testar man sig för tidigt kan det bli negativt svar trots att man är smittad. Startar nu bredspektrumantibiotikakur för att utrota varenda litet snuskigt borreliavirus.

För någon dag sen kände jag att det liksom ilade lite i ena bröstvårtan när jag skulle sova. Inget att bry sig om. Döm om min förvåning när jag vaknade på morgonen och såg att det vuxit ut ett ganska snyggt tjejbröst (A-kupa) på vänster sida. Det var ganska många tankar som for genom huvudet då. Min första tanke var att jag fått någon defekt på aromatasenzymet och börjat bilda östrogen. Jag tog mig snart samman och kom på två lysande idéer:

1) Uppfyll en pojkdröm och kvala till OS som kvinna. (Pojkdrömmen är att vara med i ett OS, inte att vara kvinna)
2) Byt bana mer abrupt och starta en egen dragshow som she-male.

Efter att ha vädrat idéerna och fått konstruktiv kritik av Liza gick jag istället till vårdcentralen.

Nu när jag har googlat runt lite har jag förstått att borreliabaggarna tydligen kan bilda lymfocytom som sätter sig i örsnibbarna eller bröstvårtorna. Inte vackert vilket som.

Om jag bara kan hålla mig undan från kroniska ledbesvär eller att skiten går ut i nervsystemet så ska jag snart vara tillbaka på banan igen.

Insha'Allah.

8 kommentarer:

 1. Hoppas du snart är på banan. Gillar din blogg skarpt!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med Borrelia men bra att ha fått svar iaf. Lycka till!
  /Johan

  SvaraRadera
 3. Är Kalmar helt uteslutet nu då?

  SvaraRadera
 4. aj då, lymfocytom - men östrogen finns väl syntetiskt så drömmen lever!!

  SvaraRadera
 5. Anonym x 2: Tack, det värmer!

  Ola: Kalmar var iofs inte aktuellt innan heller. Nu ska jag i första hand försöka klara av att klippa gräsmattan innan jag ger mig på någon Ironman igen.

  Nils: :-) Det får bli till 2016...

  SvaraRadera
 6. What? Så om du inte skulle vara med i Kalmar, vad var målet för den massiva grundträningen du genomförde i vinter?

  SvaraRadera
 7. Ola: Angående Kalmar så blev jag väl lite ledsen när priset 4-dubblades för att få ställa upp och valde därför att sikta mot vanliga goa svenska tävlingar istället. Jag gillar distansen 3860-180-42 men att man betala extra för varumärket "Ironman" är inte min stil. Därmed inte sagt att det är helt uteslutet i framtiden.

  Angående grundträning så ser jag det inte riktigt som en insats för att prestera på en särskild tävling. Först och främst så är det ett sätt att ta mig till jobbet. För det andra gillar jag att träna. Sen har jag siffran 65 på cykelstyret för målet med min gedigna träningsdos är att jag ska hålla igång så här till jag blir 65 och går i pension. Det är bara en bieffekt att jag blir stark av det :-)

  SvaraRadera
 8. Jag är böjd att hålla med angående ironman. Det har blivit på tok för dyrt nu och för ingen anledning alls. Börjar bli dags för någon annan arrangör att testa 3860-180-42 tycker jag. Lite konkurrens skadar inte.

  SvaraRadera