torsdag 6 maj 2010

26.59

Lite sena nyheter för dom som är insatta i löparvärlden, men äntligen har en icke-afrikan lyckats springa 10000m under 27min. Konststycket stod biffige (183cm, 75kg) Chris Solinsky för tidigare i veckan. Han berättar att den chockerande hemligheten bakom hans prestation är att han har ökat både mängden och intensiteten i träningen de senaste åren samtidigt som han försöker äta nyttigt. Fasen också att jag inte lyckades klura ut det själv när jag var ung. Jag trodde allt hängde på om man skulle ha Nike eller Adidas på fötterna. Så här ser han ut:

5 kommentarer:

 1. Tror ändå att hemligheten kan ligga i skorna, att ta in cash från Nike och springa i Adidas...

  http://www.run-nyc.com/2009/09/free-lecture-on-how-to-run-a-10k/

  Men det är som du säger, värst vilken "biff" och vara tävlandes i förflyttning över distans med aeroba inslag ;)

  SvaraRadera
 2. 165 lbs, strax under 75 kg på 6'1" (183 cm).

  Lite mer än 3:29 killen på 1500m Laban Rotich som vägde snygga 99 lbs (45 kg).

  Vad tycker du Forskar-Filip om idén att tävla i viktklasser?

  SvaraRadera
 3. Mikael: Viktklasser i löpning är ju helt förkastligt. Är man fet så får man lida för det. Men när det gäller vikt överhuvudtaget tror jag många löpare är överdrivet hysteriska med att väga så lite som möjligt. En viss muskelmassa borde inte vara skadligt för prestationen så länge man förflyttar sig över plant underlag. Sen tror jag nog att Chris går bättre hem hos kvinnsen än Laban :-)

  SvaraRadera
 4. Du som är forskare borde väl veta att OBESITET är en myt. Och att det egentligen beror på KRAFTIG BENSTOMME.

  Men hemligheten är alltså att söka plant underlag. Det ska jag ta fasta på.

  Chris kom ju iofs över Wisconsins kvinnliga motsvarighet på Patrik Kristiansson. Så du har rätt där. Dock har jag ingen uppgift om Labans civilstånd. Eller idé hur man raggar när man väger mindre än sina prisbucklor.

  SvaraRadera
 5. Shit snacka om bitig jämfört mot sina motståndare, bland multisportare är han ju direkt klen, men bland kenyanska löpare :)

  SvaraRadera